Следвайте ни

Кучето Рангел беше спасено, намериха го в хралупа в планината (обновена)

viber icon

Съдбата на кучето Рангел обедини много хора. Роден на улицата, домашен  любимец само за броени дни, той се изгуби в непознатите баири в Родопите и беше издирван от куп хора в продължение на четири дни, а щастливата развръзка доказва, че любовта към животните върви задължително с човещината, и тя в нужда се доказва.

Четириногото току що станало жител на родопския град, когато изчезнало без следа. То е родено на улиците в Козлодуй, намерено е в чувал с братчета и сестричета, прибрано е там в приют и смолянчанка се отзовава на призив в социалните мрежи той да бъде осиновен. Кучето е превозено от зоо доброволци до Асеновград, откъдето тя го взима и докарва в Смолян с такси. „Уличният пес“ най-после има любящи стопани, но съдбата решава, че трябва да преподаде чрез него и урок на много хора.

Рангел е полусляп, страхлив и свит.

Четириногият любимец избягал през забравена за малко отворена врата. Цялото семейство
го търсят няколко дни край Смолян. Жената е много разстроена, детето й също. Обявяват наградата за този, който го намери в социалните мрежи от 500 лв., но без успех. Напротив, получават обиди. В издирването, обаче се включват смолянската група „Сърцати зоодоброволци в действие“, начело с Марияна Неделева и Наделина Касабова. След няколко дни в неизвестност, претърсване на цели баири в снега и критични ситуации, довели почти до отчаяние всички, кучето бе открито и спасено. Силно разстроен бе стопанинът на Рангел Тони Атанасов. Кучето е забелязано над Стража и чрез зоодоброволците информацията стига до стопаните, но достъпът до там става невъзможен в снега, още повече, че на пътя имаше вчера и закъсал автомобил. Опитите да стигнат до мястото на Марияна Неделева и зоодоброволците стават безуспешни.

„Голям екшън си беше, 4 дни в неизвестност, 4 дни като лудите с Наделина Касабова. Добре, че нейни приятели са го видели и закараха Тони Атанасов до там, след като ние не успяхме с моята кола. Спасителят на Рангел, Веско Дилов, е оставил колата си и е изкачил билото в снега пеша с 3 ловджийски кучета. Ловджийките са хванали следата на кучето. Вървели са 5-6 км пеша и едната ловджийка го намира в някаква хралупа. Голям инстинкт за самосъхранение, браво на Рангел и браво на Веско! Това е наистина една тежка история, но завършила щастливо….“, разказа Марияна Неделева.

„Приятели, приемете моето сърдечно благодаря. Обажданията, предлагането на помощ, съвети, кураж, подкрепа, всичко беше важно за мен. Бях силен заради вас. Винаги съм знаел, че сам човек е за никъде и затова много ценя приятелите си. Извинявам се, че не отговарях, но цялата ми мисъл и усилия бяха съсредоточени в едно. Сега съм щастлив и ви благодаря на всички. Не мога да ви изброя всички. Благодаря на местните зоо доброволци Марияна Неделева и Наделина Касабова и на един „луд“ и смел мъж – Веселин Дилов и на кучето му, което тръгна по следите на Рангел и го откри. Веско, ти си мъж и ЧОВЕК, ще разказвам за теб. Само да се възстановя и ще дойда специално до теб. Благодаря още веднъж на всички ви! Бъдете здрави и щастливи!“, написа щастлив в профила си във Фейсбук стопанинът на Рангел – Тони.

Сега четириногият учител на човещина е обгрижен най-накрая с много любов!

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?