Следвайте ни

Краси Радков става Цар на лозята

Кулинари ще си мерят мезетата, а поети - стиховете си

viber icon

Кметът на Сопот Деян Дойнов и артистът Краси Радков ще благословят лозята в полите на Балкана. Това ще стане по време на големия Старопланински събор „Да стоплим сърцата с вино  и любов“, който започва днес преди обяд. Проявата събира стотици хора от Стремската долина. Дойнов ще  яхне бял кон тежковоз  и заедно с Радков, който ще влезе в ролята на Цар на виното, ще поведат шествие от площада на Вазовия град до историческата Манастирска поляна. Там ще са празничните ритуали и веселбата.  

В големия събор, посветен на виното и любовта, вече са ангажирани десетки жители на Сопот. Тази година участниците в многобройните конкурси са повече от всякога. От месец в града на Вазов майстори следят качествата на своите еликсири, произведени  от местни сортове грозде, и чакат оценката на журито за най-хубаво домашно вино.

Любителите на изящното слово, посветено на любовта, редят рими и изречения,  за да изразят своите чувства към любимите и да впечатлят комисия от местни литератори. Кулинари още се колебаят какви домашни мезета да представят пред дегустаторите,  за да получат от тях висока оценка за своите луканки, бабеци, суджуци и филета. 

Старопланинският събор „Да стоплим сърцата с вино  и любов“ събира и най-добрите изпълнители от страната и региона. Етрополската духова музика  и формация от десетки гайди ще води шествието до Манастирска поляна. На сцената ще излезе и звездната детска формация „Карловойс“, чиито песни завладяха България и влязоха в учебниците по пеене. Публиката чака с нетърпение и гласовитата Глория, звездата  на попфолка идва в Сопот с най-любимите хитове. 


 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?