71

Кръгла маса за домашното насилие провеждат в Смолян

Клуб на жените „Родопчанка“ организира Кръгла маса за домашното насилие. Темата на форума е повишаване осведомеността за домашното насилие и насилието основано на полов признак в община Смолян. Дискусията ще се проведе в  конферентната зала на Регионална библиотека „Николай Вранчев“ в областния град на 27-ми май.

Презентация за същността, законодателството и добрите практики по проблема с домашното насилие ще направи адвокат Анелия Йончева, а за психологическите травми при жертви на домашно насилие, динамиката на домашното насилие и оценка на риска ще говори Любомира Кадиева-психолог.

„Нашата цел е да обединим представители на институции от Смолян и региона, медии и експерти от гражданското общество, които работят срещу насилието над жени. Нейните резултати ще се превърнат в решаващ фактор, който ще насърчи равенството между половете, справедливостта и социалното включване в контекста на глобалната здравна, икономическа и социална криза. Това ще доведе до възстановяване и устойчивост,  основана на равенство и справедливост“, каза Диана Калайджиева, зам. – председател на Клуб на жените „Родопчанка“. Това е поредна инициатива на Клуба по темата за домашното насилие.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?