Следвайте ни

Ковид-19 отне живота на трима за четири дни, 21 са излекувани, 13 са новите случаи в Смолянско

viber icon

За периода 8-10.01.21 г. от Ковид-19 в областта са излекувани двадесет и един, и дехоспитализирани седем пациенти. 

Новите регистрирани случаи са тринадесет. Лицата са на възраст от 27 до 88 години, от общините: Доспат – 5; Златоград – 3; Рудозем – 2; Смолян, Мадан и Девин – по 1. Положителни са фелдшер от филиала на ЦСПМ в гр. Доспат и учител от гр. Рудозем, работещ в електронна среда, съобщават от РЗИ - Смолян.

Хоспитализирани са осем – четирима в МБАЛ-Смолян, двама в лечебно заведение в гр. София, по един в болници в Пловдив и Златоград. Пет са на домашно лечение, поставени на 14-дневна карантина. Епидемиологичното проучване продължава. 

Две жени, на 76 г. с множество съпътстващи заболявания и на 83 г. - с диабет, от общините Смолян и Неделино са починали в болниците в Смолян и Ардино. Мъж на 84 г. от община Девин е починал в дома. Изказваме съболезнования на близките.

На 08.01.21 г. са регистрирани двадесет и двама медицински специалисти от доболничната помощ с поставена ваксина срещу Ковид-19, съобщи д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ-Смолян.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?