71

Конкурса „Аз раста патриот“ отличи участници и от Ню Йорк

192-ма са участниците във фотоконкурса „Аз раста патриот“, който проведе за седми път областната администрация в Смолян. Конкурсът е за снимки на деца в народни носии в три възрастови групи. Този път броя на участниците е най-голям, все повече конкурса прераства в национален, казват организаторите.

Сред децата на фотосите има хлапета в носии както от цялата Смолянска област. Снимки за конкурса са изпратили и пет момичета от българското училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк  - Виолета Иган, Калина Иган, Емма Бъчварова, Ива Илиева, Радея Ралева.За участието си те бяха отличени със специална грамота за съпричастност към българските традиции. С такива грамоти са отличени също Ивайла Петрова- 3 г., гр. Враца, Група Моливко – ДГ „Славейче“, гр. Криводол и Стефан Спиридонов и Аделина Христоскова на 6 г. от гр. Пловдив. 

Областната администрация в Смолян провежда конкурса в партньорство с бутилираща компания „Михалково“. За провеждането му управата два пъти бе отличавана през годините с приз на Фондацията за прозрачни регламенти, в категорията "Най-добра практика на прозрачност в действията на администрацията". Конкурса се провежда по идея на кореспондента Петя Гайдарова.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?