Следвайте ни

Конфискуваха камион заради 30 000 кутии цигари без бандерол

viber icon

Товарен Пежо Боксер и 3 000 стека пълни с 30 000 кутии, марка Купър Блу Супер Слимс, без акцизен бандерол се отнемат в полза на държавата от 32-годишен безработен смолянчанин, заловен с незаконните папироси на границата. След споразумение с прокуратурата Окръжния съд в Смолян постанови мъжът да бъде лишен от товарния автомобил и товара, който е на обща пазарна стойност 225 000 лева, с размер на неначисления и невнесен акциз - 121 650 лева.

Ж.Д.Д получи и две години условна присъда с четири години изпитателен срок за контрабанда на цигари в особено големи размери. Смолянчанинът се опитал да пренесе през границата от Гърция в България цигарите, които били укрити в специално изработен тайник в товарния автомобил. Той бил разкрит на 31.10.2019 г. около 21.50 часа на трасе „вход“ на ГКПП - Златоград.

Ж.Д.Д. няма да плаща глоба, но ще трябва да плати разноските по делото. Смолянчанинът е със средно образование, не е осъждан досега.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?