Следвайте ни

Коалиция издига лекар за кмет на Пещера

Коалиция, включваща и леви, и десни партии, застава зад кандидатурата на д-р Николай Пенев, личен лекар и общественик, за кмет на Пещера. Това обявиха днес представители на ВМРО, НФСБ, АБВ, СДС, БЗНС и Движение „България за гражданите“. Стефан Балабанов, почетен председател на ВМРО и настоящ зам.-министър на вътрешните работи, също участва в брифинга и изрази подкрепата си като пещерец за д-р Пенев.

„Обединява ни една обща цел – да работим, съобразявайки се с нуждите и желанията на гражданите“, каза лекарят. 

Здравословна околна среда, подобряване на инфраструктурата и повишаване на сигурността са част от приоритетите на д-р Пенев. Той обясни, че в Пещера има проблеми с качетвото на въздуха и питейната вода. Смята, че не е трудно те да бъдат решени. Една от задачите му ще бъде изграждане на причествателно съоръжение, както и откриване и включване в системата на нови водоизточници. Подчерта, че не е против работата на местните предприятия, но ще настоява производствата им да не тормозят с миризмите си гражданите. Има и идеи за по-справедливо изчисляване на такса смет, както и за стимулиране на хората, които събират разделно и помагат за намаляване на разходите за третиране на боклука. Д-р Пенев обяви и намерението си да работи за разкриване на център за настаняване на възрастни хора, тъй като в Пещера няма старчески дом, а има потребност от токава социална услуга.

Не на последно място кандидатът заяви, че ще държи и общината, и общинските съветници в родопския град да работят при пълна прозрачност.

Стефан Балабанов подчерта, че д-р Пенев e добре познат на хората, тъй като е дългогодишен и уважаван общопрактикуващ лекар и общински съветник вече два мандата. 

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?