46
Следвайте ни

Кметове на мадански села с протестна жалба до МРРБ за пътя в Леска

Заплашват с блокиране на пътища

viber icon

Кметовете на маданските села Леска, Върбина, Студена, Боровина, Букова поляна, Буково, Галище и Вехтино инициираха протестна подписка от жителите на населените места и внесоха жалба в Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“ за възстановяване на републиканския път III-865, минаващ през с. Леска.

От началото на месеца, за една седмица повече от 985 човека са подкрепили искането с подписа си. Причината за недоволството на хората е започналият, преди повече от година ремонт на пътя, който обаче в началото на декември 2020 г. спира, а 2-километровото трасе остава недовършено. В следствие на ремонтните дейности, на места пътят остава с изровена асфалтова настилка, което създава изключително затруднение и неудобство на жителите от осем населени места, преминаващи ежедневно по трасето.

В жалбата, хората са изразили готовността си за протестни действия с блокиране на кръстовището на пътя Смолян – Кърджали, Мадан, Рудозем в района на разклона на „Черна“ на 22.10.2021 г., ако не бъдат взети спешни мерки за решаване на проблема. В документа се посочва още, че многократни сигнали за нередности във връзка с описаната пътна отсечка са подавани и до агенция „Пътна инфраструктура“, но без резултат. А от общината не могат да предприемат действия за възстановяване на пътната отсечка, тъй като тя е част от републиканска пътна мрежа и единствено пътната агенция има правомощия. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?