Следвайте ни

Кметове даряват лични средства за филм за Ботев

viber icon

Кметове на кметства от цялата страна подеха дарителска акция за финализирането на филма за Ботев. Така управниците на малки населени места застават твърдо зад каузата на председателя на Националното сдружение на кметове на кметства в Р България (НСККРБ) и кмет на Калофер Румен Стоянов. Негови колеги от областите Плевен, Пловдив, Смолян, Стара Загора и Видин вече дадоха своята лепта за заснемане на лентата.

Досега са заснети около 60 мин. от игралния филм за великия поет и революционер Христо Ботев. Режисьор на лентата е Максим Генчев, а в ролята на Ботев влиза актьорът Милен Жечев. За финализиране на снимките са необходими още над 30 000 лв. Българските боксьори Кубрат и Тервел Пулеви са поканени за участие в сцените на филма.   

Малките кметове са категорични, че само обединени около каузата България можем да направим страната си такава, каквато искаме да бъде. Сдружението работи активно и защитава интересите на малките населени места, като в момента се обсъждат промени в Закона за гражданската регистрация и изборния праг, каза кметът на Момчиловци Сийка Суркова.    

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?