Следвайте ни

Кметицата на Момчиловци осъди пенсионер за клевета

viber icon

Кметът на Момчиловци Сийка Суркова осъди за клевета съселянина си Георги Маламов, който я бе обвинил в престъпни договорки с лесовъд.

Окръжният съд в Смолян потвърди решението на районното съдилище, с което на 82-годишния мъж му се налага глоба от 1000 лв. Маламов е наказан да плати още толкова на Суркова за нанесените неимуществени вреди, както и разноските по делата. Решението на съда е окончателно. Маламов се жалвал до прокуратурата срещу лицензиран лесовъд и срещу кметството по повод на издадено разрешително за сеч.

В жалбата си мъжът заявява, че на 16 декември 2019 г. кметът на Момчиловци е отхвърлила негово пълномощно, а след това още едно - за гора на негов чичо, от неговите наследници. Пенсионерът твърдял, че "гората е превзета от едно престъпно лице, което до момента е отсякло 300 кв. м дървен материал". "Кметът отхвърли моето пълномощно, за да уреди печалба на това лице. Явно е, че тук съществува някакво сдружение между двамата“, сочи в жалбата си Маламов. В мотивите си магистратите посочват, че "от събраните доказателства не е установено изобщо твърдяното престъпно сдружение между лесовъда и кмета, което да е довело до престъпна облага, тоест на кмета е приписано престъпление, което не е извършил".


"След жалбата на Маламов прокуратурата извърши обстойна проверка и не откри нарушение, след което той подаде жалба в Административен съд, обвинявайки ме в престъпление, което не съм извършила. Предпочитам да си влагам времето и енергията в нещо смислено, но не мога да допусна някой да петни името ми незаслужено. Затова заведох делото за клевета и съм удовлетворена от решението. Всеки трябва да може да носи отговорност за думите и делата си и следващия път, когато реши да говори и действа клеветнически да знае, че има правосъдие", каза Суркова. 

 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?