Следвайте ни

Кметът на Забърдо с награда за реклама на България

Валентин Черпоков с отличие за истински посланик на Родината по света

viber icon

С награда за реклама на България е отличен кметът на чепеларското село Забърдо Валентин Черпоков. Високото признание е от „Дестинация България”, което представя различните видове туризъм в страната, туристическия продукт на местните икономики, българските общини, продукти и услуги за хотелиерския бизнес, и всичко, свързано с туризма в България. Изданието участва и със специализирани броеве на международни туристически борси и ежегодно отличава с награди добрите практики в родния туризъм.


"За нас е чест, че кметство село Забърдо, област Смолян, е удостоено с отличие в категорията „За утвърждаване на България като целогодишна туристическа дестинация. Критериите, от които Комисията за номинациите се ръководеше, са постигнати високи резултати в управлението и работата на кметството в направленията бизнес, култура, туризъм”, заявяват организаторите.

Наградата ще бъде връчена на Черпоков на официална церемония на 24 февруари в София.
Спецовете в туризма се удивили как селски кмет се е превърнал в негласен световен посланик на България. Впечатлени са от това, че кмета на Забърдо години наред кани и посреща посланици на десетки държави у нас от всички континенти, както и на оригиналната реклама на страната ни с песните на състава на Евробабите от селото.

При встъпването в длъжност на американския президент Барак Обама бабите съчиниха за него песен, с която му пожелаха успехи и родопско дълголетие. В отговор получиха писмо от Овалния кабинет, в което им благодарят за музикалния фолклор и отправят благопожелания към селото.

В селото са канени Никола Саркози, по време на президентския му мандат, посланиците на Русия и САЩ, ЮАР и редица други държави, а с посланика на Казахстан кмета на Забърдо откри в центъра на Забърдо старобългарска юрта.

Селото се прочу и с песни от Евробабите за принц Уилям и съпругата му Кейт по повод сватбата им и за световната ни футболна легенда Христо Стоичков, който посрещнаха и на място и му подариха китеник. Кметът на населеното място Валентин Черпоков, който има 6 успешни мандата, е категоричен, че Забърдо е селото с най-много атракции.

Селото вече има златен печат за уникално и развито селище. Черпоков получи през декември м.г. и приз за атракционен туризъм от Балканските награди на туристическата индустрия 2020. "Сега очаквам и Европа да ни признае за малко населено място с най-много атракции -29. Туризмът изисква ежедневна работа и лично отношение, Родината ни заслужава това", казва Черпоков.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Браво.

Браво.

17.02.2021 | 16:06

За кмета на Забърдо.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай