Следвайте ни

Кметът на Забърдо с курбан против катастрофи, раздава го на медици и полицаи

viber icon

Кметът на чепеларското село Забърдо Валентин Черпоков ще раздаде на 30 декември традиционния курбан против катастрофи по пътищата на медици и полицаи.

За шестнадесета поредна година Черпоков инициира курбана против жертви по пътищата, който се превърна в национална кампания, с участието на много политици от различни партии, полицаи, свещеници, местни управници от Смолян и Пловдив, много хора. Курбанът се раздаваше на преминаващите по пътя Пловдив - Смолян, на разклона за Забърдо.

"Искам тази година да бъдат почетени с курбана медиците и полицаите, защото не само във време на пандемия, както сега с Ковид -19, но винаги тези хора са на първа линия и спасяват човешки животи", каза Черпоков.

За курбана ще бъдат сготвени две телета, дарени от голяма фирма базирана в гр. Съединение, която има връзка със Забърдо.

"Курбанът ще бъде осветен, след като бъде разделен на порции в пакети, за да се спазят всички противоепидемични мерки. Инициативата съм съгласувал с областния управител на Смолян Недялко Славов, който я подкрепя и тя ще бъде обсъдена на заседание на областния кризисен щаб в понеделник. Освен него ще поканя и областния управител на Пловдив, като желанието ми е областните управители да съдействат курбана да стигне до повече медици от спешните центрове в двете области, както и до медиците от най-близките болници - в Смолян и Асеновград. Курбан ще получи и всеки турист и човек от селото, който дойде на събитието пред кметството", каза Черпоков. 

"Благодаря на дарителят, че помогна за осъществяване на тази благородна инициатива. С този курбан искаме да заявим, че човешкия живот е ценен и да отправим послание да се пазим по пътищата. Много невинни хора загиват на пътя всяка година. При катастрофи първи при пострадалите са медиците и полицаите. Искам тази година курбана да е за тяхно здраве", каза Черпоков.

Припомняме, че през септември т.г. Черпоков раздаде в Забърдо курбан за предпазване на сънародниците ни и всички хора по света от Ковид - 19.

Снимка: Архив.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

На пауна под опашката е този черпак

На пауна под опашката е този черпак

20.12.2020 | 18:07

По време на пости да се прави курбан ефектът е обратен.

Отговори
1 1
Донка

Донка

21.12.2020 | 10:56

На 30 декември папагал тогава няма пости

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?