2374

Кметът на община Баните: Настоявам за трайно осигуряване на ток и телефон в малките населени места!

Три дни без ток са 13 населени места в община Баните. Всяка зима има проблеми с тока и телефоните.

Кметът на Баните Павлин Белчев инициира среща на институции, електроразпределително дружество, мобилни оператори и горски стопанства в следващите дни с областния управител на Смолян Стефан Сабрутев, за търсене на трайно решение на проблема.

„Последният снеговалеж показа доста недостатъци в системата и превенцията срещу бедствия. Не считам, че е нормално при един снеговалеж от 30-50 см да се стига до три дни липса на електрозахранване. Защото пък това води съответно до липса и на мобилно покритие и какъвто и да е способ за комуникация с отделните населени места. В 21-ви век считам, че да имаш електричество не е лукс, а е основна необходимост. И поради това настоявам за спешна среща при областния управител, където да се обсъдят всякакви мерки за решаване на този належащ проблем с участие на представители на ЕВН, горските стопанства и регионалните мениджъри на мобилните оператори. Защото откъде всъщност започва целия проблем?  

От просеките. Считам, че те трябва да бъдат доста по-широки, за да не се допуска едно паднало дърво да къса жици и да спира захранването с ток с дни. По отношение на просеките са отговорни както електроразпределителното дружество, така и горските стопанства. Така че много се надявам двете структури да гледат в една посока с нас и да направим живота на гражданите по-нормален. Настоявам и регионалните мениджъри на мобилните оператори също да участват в тази среща, защото считам, че от тяхна страна трябва да се направят необходимите инвестиции, така че ако няма захранване няколко дни, да имат способи да предоставят своите услуги.

Очакваме подобряване и на тяхната инфраструктура, защото като няма електрозахранване и мобилни услуги, няма как да се реагира спешно на никакъв проблем. Не е нормално при един по-силен валеж или вятър да се случва всеки път тази верижна реакция и блокаж на цели населени места! В момента по-голямата част от населените места в община Баните трети ден няма ток. Явно има доста проблеми по трасетата, но в крайна сметка обикновения гражданин не считам, че трябва да бъде жертва на подобни проблеми“, заяви Белчев.

Той посочи, че има съдействието от областния управител да се насрочи такава среща, която да излезе с трайни решения на проблемите.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Да, има право кмета

Да, има право кмета

16.12.2021 | 08:00

Само че, струва ми се забравя, че у нас ЕРП са чужда собственост /не българска/ и те са тук, за да печелят и изнасят печалбата навън. Изобщо не им пука за населението. Защо никой не провери приват договори и да се види какво са обещали при влизане във владение и какво са изпълнили. Но такава ревизия не е правена. И големия въпрос е защо никой на разследва Ив Костов - та това си е чиста проба престъпление - да оставиш такава структура в чужди ръце. ЕРП са част от нац сигурност.

Отговори
2 1
Кметът е невеж

Кметът е невеж

16.12.2021 | 09:06

Електричеството в тези райони е спряло и поради повредени електропроводи и изключени подстанции на държавния Електроенергиен Системен Оператор! Да покани и техни представители, но се съмнявам, че ще присъстват. И още нещо - няма как да настоява в тези планински райони да не спира електричеството. Това не е голям град с подземна инфраструктура. Винаги ще се случват подобни неща. Може да изисксва подобно нещо, ако той е осигурил изцяло асфалтирани улици във всяко село, работещо училище, детска градина, аптека, здравна служба и т.н.!

Отговори
0 3

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?