Следвайте ни

Кметът на Мадан дари модерно родилно легло на местната болница

viber icon

Кметът на общината Фахри Молайсенов подари ново модерно родилно легло от висок клас на отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ „Проф. Д-р К. Чилов“ в Мадан в Деня на родилната помощ.


Родилното легло е многофункционално, освен за раждане в зала, то може да бъде използвано за транспортиране и реанимация на родилките, а при необходимост леглото може да се използва и като операционно, без да се налага преместване на пациентката, обясниха от здравното заведение.


Новата придобивка ще повиши качеството на медицинската помощ, ще осигури повече комфорт за жените при раждане и в същото време ще улесни лекарите и акушерките.


Маданският градоначалник организира поредица от дарения за местната болница в последните години. Най-голямото е на Шефкет Чападжиев, който през февруари м.г. дари 1 млн. долара за нова апаратура на болницата в миньорския град. Болницата е пример как местна власт, бизнес и население заедно поддържат и развиват лечебно заведение. Кметът Фахри Молайсенов персонално е натоварен от дарителя да купи най-доброто, модерно и целесъобразно оборудване и да отговаря за правилното изразходване на всеки от доларите. Предстои те да бъдат реализирани, след сериозен преглед на възможната и нужна техника. Всяко дарение на болницата се отбелязва с паметен знак в здравното заведение. 

Старото родилно легло

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?