Следвайте ни

Кметът на Борино забрани тържества за 8 декември с над 15 души

viber icon

Със своя заповед кметът на Борино Мустафа Караахмед забрани всякакви събирания с повече от 15 души за студенския празник. "Във връзка със студентския празник и направените резервации в семейни хотели, вили и местата за настаняване на територията на община Борино, нареждам да не се допуска организирането и провеждането на събирания и тържества от частен характер с присъствие на повече от 15 човека.

Контролът ще се извършва от общинския кризисен щаб, полицията и РЗИ, а санкциите са по Закона за здравето", се казва в заповедта. "Превантивна е заповедта, въпреки че има масово отказване на резервации за студентския празник, но да са предупредени всички. Борино е с най-голяма смъртност от Ковид -19 в региона, вече 11 души с коронавирус починаха и е нужна дисциплина", каза Караахмед.


Борино е един от предпочитаните райони за студентите, заради многото хотели и къщи за гости в красиви местности. В общината е село Ягодина, панорамната площадка "Орлово око" и Ягодинска пещера. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?