Следвайте ни

Кмет и директор без маски на първия учебен ден, глобяват ги

viber icon

Кметът на община Неделино и директор на училище от града ще получат актове със санкции от РЗИ за неносене на маски на първия учебен ден. В инспекцията получили сигнал, че двамата не са носили маски сред първокласниците. Те ще бъдат глобени като физически лица, за които санкцията за неносене на маска е от 300 до 1000 лв. За юридически лица глобата е от 1000 лв. до 3000 лв., съобщи директорът на РЗИ – Смолян д-р Мими Кубатева.

Тя заяви, че е поискала увеличаване на контрола за носене на маски в цялата област и от всички институции и кметове на населени места на заседание тази сутрин на противоепидемичния щаб сформиран заради Ковид 19. Причината е утежняващата се обстановка със заразата в региона. Последната седмица новозаразените са 34, при 13 предходната седмица. Към момента в областта има 57 активни случая с коронавирус, от тях 31 лица са в болница. Сред заразените са две медицински сестри, санитарен инспектор от РЗИ, помощник възпитател от детска градина в Баните, двама души от Дневен център за хора с увреждания от Неделино. Четирима ученика са карантирани по повод контакт с болен, двама от село Средец и двама от Златоград.

Съставени са още 6 акта – два на шофьори на таксита и четири в хранителни магазини за неносене на маски. На трима шофьори на автобуси също ще им съставят актове.

„Продължаваме да констатираме, че не се спазват противоепидемичните мерки на територията на областта. Санкциите не са никак малки и имат възпитателен ефект“, каза д-р Кубатева.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?