46

Кмет и депутат проведоха в Златоград предизборна агитация като преди век

Кулминацията на "Делювите праници" през уикенда в Златоград събра хиляди на възстановката на „Един пазарен ден отпреди 100 години“

Кулминацията на "Делювите праници" през уикенда в Златоград събра хиляди на възстановката на „Един пазарен ден отпреди 100 години“.

Стотици местни и туристи се съобразиха с дрескода на събитието и се облякоха в носии или модерни за Възраждането дрехи като алафранги.

На калдъръмите на стария град цареше възрожденската атмосфера на отминалите времена. На живо може да се видят персонажи за глашатаи, депутати във файтон, вестникарче, берберин, кокони и много други.

"В една реална и автентична обстановка на чаршията в Стария град се продаваха различни стоки, чуваха се възгласите на бозаджията, подвиквания на подпийналите селяни в кръчмата, разговори на хора, дошли от Ксанти да продават зехтин и маслини. Актуално и любопитно беше и участието на депутат и кмет от народняшката партия, които агитираха гласоподаватели да гласуват за тях, както е било в началото на миналия век. Така хората се пренасят 100 години назад във времето на чаршията в Стария град.", каза Александър Митушев, който е главния организатор на събитието.

Той е екипа му от етнографския комплекс бяха подготвили и богата фолклорна програма с участието на местни изпълнители и музиканти, като гвоздея на програмата бе обичаната в Родопите певица Росица Пейчева.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
tyytu

tyytu

24.09.2023 | 15:24

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: ----->>> https://marketl.ink/biocom

Отговори
0 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?