Следвайте ни

Килия за трафиканта на 23-ма крастави чужденци

viber icon

В следствената килия остава трафикантът на 23-мата афганистанци 58-годишен хасковлия Тянко Илиев. Това реши вчера Свиленградският районен съд.
Тянко поиска да домашен арест или гаранция. Съдия Живка Петрова обаче прецени, че, ако Илиев не бъде задържан под стража, той може да се укрие или да извърши друго престъпление.
Както вече писахме в шофирания от хасковлията камион бяха открити въпросните нелегални мигранти. Край село Малко Градище граничните полицаи провериха закъсалото за гориво товарно возило. Оказало се, че хасковлията няма книжка. В тайник с височина 50 см под покрива на возилото бяха открити натъпканите мъже. Тянко ги взел в района на Ивайловград, след като чужденците минали у нас през Гърция и платили на турски трафикант по 1600 евро на калпак.
Впоследствие  стана ясно, че всички нелегални от камиона са с краста. Те са настанени в изолатора на лагера от затворен тип в Любимец. Да се грижат за заразените от столицата пристигнаха медици от МВР-болница  
58-годишният Илиев е осъждан и лежал в затвора. Има много криминални регистрации за кражби. В момента е разследван и за контрабанда на лекарства от Турция.
Решението на Свиленградския районен съд може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред хасковските окръжни магистрати./Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?