Следвайте ни

Каска и ножица за откриване на ГКПП получи новият областен управител в Смолян

viber icon

Новият областен управител на Смолян Стефан Сабрутев встъпи официално в длъжност на церемония в атриума на Областна администрация в Смолян. Досегашният управител Недялко Славов му връчи символичния ключ от Областна администрация, както и символичен подарък – каска, лента и ножица, които по думите на Славов показват, че новият областен управител на Смолян, освен провеждането на честни избори има и една много важна задача - да оправдае надеждите на родопчани за прерязването на лентата на граничния пункт „Рудозем – Ксанти“. Причината е че изпълнител на проекта за пункта е областна администрация, а откриването се очаква в края на юни т.г.
„Имаме основание да вярваме, че това ще се случи по времето на вашия мандат“, посочи Славов.

Славов поздрави Стефан Сабрутев с назначаването му като областен управител и му пожела успех и с много сили и енергия да оправдае надеждите на хората, както и това, което ще му бъде възложено от служебното правителство и най-вече да организира и проведе свободни и честни избори, каквато всъщност е и основната задача на служебното правителство. „Сабрутев е познат в региона с присъствие в обществения и политически живот на областта и политически ангажиран, така че до известна степен изборът му е логичен. Няма скелети в гардероба оставени, администрацията е достатъчно добре подготвена и е в течение на всяка задача и процес, които се движат в момента от областна администрация, така че от гледна точка приемственост не следва да има притеснения“, поясни Славов. И благодари на заместник-областните управители, на екипа от областна администрация, на ръководителите на държавни институции, на медиите. „За мен беше огромна чест да заемам тази длъжност“, каза още Славов.

Сабрутев благодари на Славов за доброто и топло посрещане и заяви, че е сигурен, че ще има приемственост. Сабрутев благодари на Министерски съвет за огромната чест и доверие, които са му гласували и добави, че ще се постарае да изпълни техните ангажименти.
„Основните ангажименти ще са провеждане на честни избори, като ще се движат и всички останали регулярни теми и въпроси, които касаят областта. Ще се срещнем с всеки един от ръководителите на държавните служби и ще разговаряме за темите, касаещи съответната
служба“, каза още Сабрутев.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?