Следвайте ни

Къща изгоря напълно след ремонт на камина в смолянско село

viber icon

Къща изгоря напълно в смолянското село Петково веднага след като работник монтирал нова камина. Едноетажната стара къща от гредоред е собственост на семействата на две сестри - Рада и Мария, които живеят трайно в Пловдив.

"По време на пожара е нямало никой в къщата. Покривът край комина е започнал да пуши 20 минути след като работника си тръгнал от къщата. Той е пробвал новата камина, вкарал новия комин в стария. Предполага се, че пожара е тръгнал от комина, към ламперия или дограма", каза досегашният кмет на Петково Юлиян Чиев.

Пламъците забелязали гъбари, и понеже знаят, че в къщата няма никой се обадили на тел. 112. Доброволци и пожарни екипи от Баните и Смолян загасят пламъците и спасяват три съседни къщи. От къщата са останали 4 голи стени.

Изгорели са 80 кв. м покрив и цялото обзавеждане. "Собствениците й подмениха покрива миналата година, вътре имаха нови мебели, цялата изгоря като факла, вътре е имало много лакове и разредители заради ремонт", каза Чиев. По случая е образувано досъдебно производство.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?