Следвайте ни

Къща изгоря напълно след ремонт на камина в смолянско село

Къща изгоря напълно в смолянското село Петково веднага след като работник монтирал нова камина. Едноетажната стара къща от гредоред е собственост на семействата на две сестри - Рада и Мария, които живеят трайно в Пловдив.

"По време на пожара е нямало никой в къщата. Покривът край комина е започнал да пуши 20 минути след като работника си тръгнал от къщата. Той е пробвал новата камина, вкарал новия комин в стария. Предполага се, че пожара е тръгнал от комина, към ламперия или дограма", каза досегашният кмет на Петково Юлиян Чиев.

Пламъците забелязали гъбари, и понеже знаят, че в къщата няма никой се обадили на тел. 112. Доброволци и пожарни екипи от Баните и Смолян загасят пламъците и спасяват три съседни къщи. От къщата са останали 4 голи стени.

Изгорели са 80 кв. м покрив и цялото обзавеждане. "Собствениците й подмениха покрива миналата година, вътре имаха нови мебели, цялата изгоря като факла, вътре е имало много лакове и разредители заради ремонт", каза Чиев. По случая е образувано досъдебно производство.

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?