Следвайте ни

Кърпят пътя за Чудните мостове с 250 000 лева от държавата

viber icon

Допълнителни 250 035 лева бяха отпуснати на Община Чепеларе с постановление на Министерски съвет днес на 29 юни, съобщиха от управата на родопския град. Сумата е предназначена за извършване на неотложни възстановителни дейности на път Хвойна – Чепеларе - местност „Чудните мостове“.

След проливните дъждове от последните седмици пътят беше сериозно увреден, което наложи търсенето на спешно решение. С допълнително отпуснатата сума възможностите за овладяване на ситуацията вече са факт, заявяват от общинската администрация.

Припомняме, че пороите разрушиха пътя на 17 юни, а на следващия ден кмета на Забърдо Валентин Черпоков алармира, че пътя към природния феномен е затворен напълно, тъй като е непроходим. Той призова служебното правителство да отпусне средства за закърпване на ями по трасето, което се използва от хиляди туристи тръгнали към природното чудо. Черпоков благодари за отпуснатите средства от името на хората от Забърдо. 

От няколко петилетки община Чепеларе има проект за цялостен ремонт на пътната отсечка на стойност от 4.6 млн.лв., досега не е осигурено финансиране, тъй като не води до населено място и не може да се кандидатства с него по програми на ЕС.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?