Следвайте ни

Каба гайди, хайдути, много песни и танци за празника на Смолян

viber icon

Община Смолян и фондация Родопис стягат пищна програма за празника на обединения град Смолян, който ще се проведе на 18 и 19 юни т.г.

След голямото затишие в пандемията на сцената на Амфитеатъра ще се изявят общинския духов оркестър, след което официално празника ще бъде открит с участието на Родопски хайдути и 101 каба гайди, концерти на НУФИ Широка лъка, ансамбъл „Еподай” и хоровод с клуб Хоро.

В следващата събота през целия ден на сцената ще се изявяват самодейните състави от читалищата в общината. Следват концерт на оркестър 100 каба гайди, „Планино , наша планино“ - концерт-спектакъл на Ансамбъл Родопа, концерт на Деси Добрева, празничен хоровод и заря.

Празникът ще бъде съпътстван от фермерски и занаятчийски пазар - дегустация и продажба на продукти от местни ферми, мандри и производители, Галерия на знанието „Това е моето училище” и представяне на училищата в община Смолян. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?