49

Животът на простреляния бизнесмен край Смолян е извън опасност

Извън опасност към момента е животът на простреляния смолянски бизнесмен, открит снощи в гориста местност край Смолян. На този етап доказателствата сочат, че 58-годишният мъж се е самопрострелял. 

Два часа е продължила операцията на простреляния Косьо Барбудов снощи в смолянската болница. Нараняванията не засегнали жизненоважни органи.

"Състоянието на пациента е стабилизирано и е контактен, в момента е извън опасност", каза директорът на здравното заведение д-р Марин Даракчиев. 
Районната прокуратура в Смолян наблюдава досъдебно производство за простреляния мъж за извършено престъпление по чл. 338 ал 3 във връзка с ал. 1 от НК, каза говорителят на Окръжната прокуратура Станчо Станчев.

"Наличните до момента доказателства по делото са, че се касае за самопрострелване. Назначени са, обаче, експертизи - съдебно-медицинска и балистична, които да установят причината за инцидента. Не се изключват версии както за самонараняване, така и евентуално за причиняване от друго лице на телесните увреждания", каза Станчев. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?