3906

Жена подаде сигнал на тел.112 за пет отровени кученца в Рустан

Жена от село Рустан, община Мадан е подала сигнал на тел. 112 за отровени пет  улични кученца. Младата жена пожела анонимност, тъй като по случая тече разследване.

Пред наш репортер тя разказа, че това са поредните кученца, които някой изоставя на пътя. Преди два месеца някой изоставил до чешма край оживен път в посока Рудозем, в с. Рустан, пет кутрета. „ Аз минавам всеки ден от там и ги забелязах, защото не за първи път там оставят такива кученца и им търсим дом, много бяха осиновени преди това. Та за тези кучета много хора знаеха и им оставяха храна, както и аз. В четвъртък, 23.05, минах да оставя малко гранулки и забелязах, че е оставено много голямо количество наденица и салам. Направи ми впечатление, защото повечето хора оставят хляб и гранули. И кучетата лежаха, помислих си че просто са преяли, защото обикновено си играят, а не лежат. Помислих си, че сигурно е изтекла годността на наденицата и затова са я оставили. В неделя минавах пак и ги намерих мъртви, вече само две до чешмата, другите вероятно са се скрили в гората“, разказа жената. Тя заяви, че е убедена, че няма да бъде хванат извършителят, но иска да е предупреден, че тези неща се наблюдават. „Да, знам че до ефективна присъда няма да се стигне, но искам да знае този, който го е направил, че ще го търсят и да спре да трови животинките. Преди известно време в Рудозем някой пак тровеше кучета. Този, който го е направил въобще не мисли дали ще отрови човек или куче, защото на чешмата минават много хора и деца и всеки може да пострада“, гневи се жената.

Тя изчакала след подадения сигнал на тел. 112 да дойдат униформените. Убитите животни са прибрани от ветеринарен лекар за изследване. По случая има образувано досъдебно производство.

Публикуваме снимката на кученцата само като живи. Имаме снимка и на мъртвите животни, но ще си я спестим, гледката е отвратителна.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?