49

Изваяха 32 забележителни захарни изделия, вдъхновени от Момчиловци

Родопският дух оживя в Момчиловци в талантливите ръце на известни арт декоратори от цялата страна. Забележителната изложба, открита в събота вечерта, представи 32 изящни захарни творения, посветени на Момчиловци и Родопа планина.

Сред тях са космическия глас Валя Балканска, духовния стожер отец Константин Канев, създателят на първото килийно училище в Момчиловци поп Глигорко, Капитан Петко войвода, батална сцена от боевете на Момчил юнак, камбанарията в Момчиловци - част от стоте национални туристически обекта, родопски къщи, флората и фауната на Родопите, Орфей, Делю войвода и джобната икона Казанската Богородица, подарена от руски офицер на малко момиченце от Момчиловци, приличало на дъщеря му в далечната 1878 г.

„За впечатляващия проект, реализиран в Момчиловци, благодаря на шеф Мария Остюрк - основател и двигател на "Моята България" и на всички талантливи арт декоратори, оставили почерка си тук, на момчиловската общност, прегърнала идеята и я направила възможна и на всеки допринесъл тази възможност да се случи“, каза кметицата на курортното родопско село Сийка Суркова.

Творбите от захарната изложба "Момчиловци - захарна магия в сърцето на Родопите" можеха да се видят и днес до обяд в Норвежката къща от всеки, който желае.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ваня Динева

Ваня Динева

13.06.2023 | 08:12

Браво! Единствено човек с любов в сърцето може да сътвори тази красота. Адмирации! Златни ви ръце!

Отговори
0 0

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?