Следвайте ни

Извънредно! Възстановено е движението по пътя Проглед - Пампорово

viber icon

Възстановено е движението по път III-864 Проглед - Пампорово от км 0 до км 4, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътят е разчистен и оправен, съобщиха и преминаващи по пътя.

Припомняме, че пътят в Пампорово бе затворен от 7.40 ч. сутринта днес заради заледена река от запушена шахта по платното.

Проблемът в участъка започна още в неделя, подадени бяха десетки сигнали за закъсали автомобили, тъй като платното се заледило.

Днес АПИ обяви, че участъкът временно е затворен. "Буквално тече река по платното от старата автогара почти до бензиностанцията, има 25 см лед на платното и коловози, както и закъсали автомобили", съобщиха очевидци.

"Причината е запушена от наноси от дъждовете шахта на старата автогара, от която водата избива по платното. В тази шахта върви водосбора от деретата", каза зам. - областният управител Андриян Петров.

Той съобщи, че се очаква специална техника от Пловдив да пристигне на мястото за да отпуши шахтата, тъй като с ВОМА е невъзможно. Не е ясно дали техниката е свършила работа или предстои.

На снимката: Разчистването на участъка днес.
 
 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай