Следвайте ни

Изпълнители от Индия и Мали идват за фолклорните празници в Пещера

viber icon

Традиционните фолклорни празници на културата започват в община Пещера. 

На 27-ми и 28-ми юли(събота и неделя) курортно селище Свети Константин ще посрещне 145 индивидуални и групови изпълнители, заявили участие в Националния фолклорен събор на народното творчество, който се провежда под патронажа на министъра на туризма Николина Ангелкова.

По традиция конкурсната програма ще продължи през двата почивни дни, а участниците ще бъдат оценявани от професионално жури.

В съботната вечер кметът на общината Николай Зайчев ще запали традиционния летен лагер, а гостите на събора ще видят спектакълът „Гълъбите бели“ с участието на Славка Калчева.

На 30-ти и 31-ви юли пък ще се проведе V Международен етнокултурен фестивал „Културата на бъдещето и бъдещето на културата”.

В него ще участват фолклорни състави от 5 държави, като най-атрактивни са съставите от Индия и Мали.

Първата вечер от 18.30 часа ще се състои дефиле на съставите от България, Индия и Молдова.

Те ще тръгнат от „Железния град“, ще преминат по ул. ”Михаил Такев” и по главната улица, за да стигнат до сцената на пл. „България”, където ще изнесат концерти.

Във втората вечер жителите и гостите на Пещера ще видят съставите на Сърбия и Мали. Входът за събитията е свободен. 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?