2374

Изпълнителният директор на "Горубсо-Мадан": Не пречете на бизнеса и той сам ще създаде добрите работни места

"През годините хората в Родопите са чували всякакви обещания. Някои се случват, но мудно. Хората не чакат политиците да си спазят обещанията, а напускат, а регионът се обезлюдява."

Това заяви Сергей Атанасов, изпълнителен директор на "Горубсо-Мадан", по време на форум "Развитие" на тема "Родопите - предизвикателства, перспективи и стратегии за растеж", организиран в село Баните, област Смолян, от "Марица",  "Хермес медиа" и Министерството на културата  .

Минната компания е един от най-големите работодатели в региона и наскоро стана част от холдинг "КЦМ 2000". Според Атанасов най-важното нещо, което държавата трябва да направи в региона, са пътищата.

Той отличи ролята на бизнеса в развитието на региона и задържането на местните. "Ние трябва да бъдем много по-активни, що се отнася до образованието и училищата в региона и сами да подготвим кадрите, от които се нуждаем", категоричен е Атанасов. Минната компания е един от успешните примери за дуалното обучение, което подготвя специалисти за мините в Мадан. А заради заплатите и пенсиите, които осигурява "Горубсо-Мадан", в общината почти няма бедни и безработни хора.   

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?