1553
Следвайте ни

Изненадващо смениха директора на "Гранична полиция" в Смолян 

Регионалната дирекция отговаря за българо-гръцката граница на територията на областите Хасково, Кърджали, Смолян и Благоевград

viber icon

Директорът на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Смолян, комисар Стоян Мандажиев е освободен от поста си от вчера, 14 октомври, на рождения му ден, научи "Марица".

Мандажиев потвърди информацията, като отказа всякакъв коментар. Той е с 21 години стаж в граничните служби. Започна да управлява южната граница от пролетта на 2017 година, преди това беше заместник-директор на РДГП-Елхово. На поста в Смолян преди него беше главен комисар Деян Моллов, който от юни т.г. е директор на Главна дирекция "Гранична полиция".
През 2018 г., на професионалния празник, министърът на вътрешните работи Младен Маринов награди Мандажиев с почетен знак III степен за добри резултати.

Регионална дирекция ”Гранична полиция” - Смолян осъществява граничен контрол по българо-гръцката граница. Общата дължина на границата е 527,767 км на територията на четирите области: Хасково, Кърджали, Смолян и Благоевград с общо 29 гранични общини. Две международни шосета преминават през зоната за отговорност - Е 79 към ГКПП "Кулата-Промахон" и Е 85 към ГКПП "Капитан Петко войвода".

По непотвърдена информация, 45-годишният Мандажиев е пратен да работи на по-ниска длъжност в столицата като не са изтъкнати мотиви за смяната му, а за директорското място се спряга негов колега от Петрич. 

 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?