Следвайте ни

Избраха досегашния финансист №1 за шеф на ОбС в Смолян

Клетвата си да работят в интерес на жителите на община Смолян дадоха дружно днес избраните за кметове и за общински съветници в Смолян. На края на тържественото заседание с таен вот бе избрана за председател на местния парламент Венера Аръчкова от ГЕРБ. Тя бе финансист №1 на община Смолян в последните два мандата, а в последният мандат бе и заместник кмет.  
Аръчкова бе избрана с 16 гласа "ЗА". Останалият вот бе от празни пликове. 
Заседанието започна с химните на България, ЕС и на Родопите - „Бела съм, бела, юначе“, в изпълнение на ансамбъл „Родопа“.
Пред пълна зала Мелемов благодари на всички смолянчани за доверието, което му гласуваха за трети мандат. „За мен това е една огромна отговорност. Неслучайно в момента се вълнувам много повече от 2011 г. при първата клетва, защото доверието трябва да се защитава всеки ден. И аз искам да заявя пред всички вас, че искам да управлявам с всеки един гражданин на Смолян. Затова вратите на моя кабинет ще бъдат отворени винаги. В ОбС ще предлагам решения, които са в интерес единствено и само на нашите съграждани и на нашия град, защото доверието наистина е голяма отговорност. Доверието е и един шанс на всеки от нас да остави следа, да направи нещо позитивно за развитието на Смолян“, каза кметът. 
„Резултатите от изборите показаха, че сме на прав път, че посоката е правилна, но че темповете трябва да бъдат ускорени и всички заедно да направим така, че Смолян да стана все по-красив, по-уютен, по-приветлив, за да може на нашите деца и внуци да оставим красив и подреден град, добро място за живеене и където винаги ще бъдем заедно с една единствена цел - да обичаме Родината и нашия град“, заяви още Мелемов.  
Областният управител Недялко Славов, който по закон свиква първото заседание на новоизбрания местен парламент, призова в словото си по-бързо да затихнат емоциите от предизборната кампания и съветниците да не късат връзката си с хората, които са ги изпратили в управлението.
„Имайте принципно отношение към Смолян,  към устойчивото развитие на общината. Защитавайте всеотдайно обществените интереси. Нека Смолян бъде вашата обединителна кауза и докажете това с действията и с решенията си. Не търгувайте с интересите на смолянчани, не търгувайте с вашето собствено достойнство!“, заяви Славов.   
"Съединението прави силата". С крилатата фраза Аръчкова призова в словото си съветниците за обединяване на усилията на всички в името на развитието на общината. 
"Аръчкова е абсолютен авторитет пред гражданите. Тя има осебена заслуга за резултатите и финансовата стабилност на общината. Под нейно ръководство общината стопи над 10 млн. лв. Всеки, който е в политиката и в Община Смолян, се е сблъсквал и има личен контакт с нея", коментира Мелемов. 

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?