Следвайте ни

Избраха досегашния финансист №1 за шеф на ОбС в Смолян

viber icon

Клетвата си да работят в интерес на жителите на община Смолян дадоха дружно днес избраните за кметове и за общински съветници в Смолян. На края на тържественото заседание с таен вот бе избрана за председател на местния парламент Венера Аръчкова от ГЕРБ. Тя бе финансист №1 на община Смолян в последните два мандата, а в последният мандат бе и заместник кмет.  
Аръчкова бе избрана с 16 гласа "ЗА". Останалият вот бе от празни пликове. 
Заседанието започна с химните на България, ЕС и на Родопите - „Бела съм, бела, юначе“, в изпълнение на ансамбъл „Родопа“.
Пред пълна зала Мелемов благодари на всички смолянчани за доверието, което му гласуваха за трети мандат. „За мен това е една огромна отговорност. Неслучайно в момента се вълнувам много повече от 2011 г. при първата клетва, защото доверието трябва да се защитава всеки ден. И аз искам да заявя пред всички вас, че искам да управлявам с всеки един гражданин на Смолян. Затова вратите на моя кабинет ще бъдат отворени винаги. В ОбС ще предлагам решения, които са в интерес единствено и само на нашите съграждани и на нашия град, защото доверието наистина е голяма отговорност. Доверието е и един шанс на всеки от нас да остави следа, да направи нещо позитивно за развитието на Смолян“, каза кметът. 
„Резултатите от изборите показаха, че сме на прав път, че посоката е правилна, но че темповете трябва да бъдат ускорени и всички заедно да направим така, че Смолян да стана все по-красив, по-уютен, по-приветлив, за да може на нашите деца и внуци да оставим красив и подреден град, добро място за живеене и където винаги ще бъдем заедно с една единствена цел - да обичаме Родината и нашия град“, заяви още Мелемов.  
Областният управител Недялко Славов, който по закон свиква първото заседание на новоизбрания местен парламент, призова в словото си по-бързо да затихнат емоциите от предизборната кампания и съветниците да не късат връзката си с хората, които са ги изпратили в управлението.
„Имайте принципно отношение към Смолян,  към устойчивото развитие на общината. Защитавайте всеотдайно обществените интереси. Нека Смолян бъде вашата обединителна кауза и докажете това с действията и с решенията си. Не търгувайте с интересите на смолянчани, не търгувайте с вашето собствено достойнство!“, заяви Славов.   
"Съединението прави силата". С крилатата фраза Аръчкова призова в словото си съветниците за обединяване на усилията на всички в името на развитието на общината. 
"Аръчкова е абсолютен авторитет пред гражданите. Тя има осебена заслуга за резултатите и финансовата стабилност на общината. Под нейно ръководство общината стопи над 10 млн. лв. Всеки, който е в политиката и в Община Смолян, се е сблъсквал и има личен контакт с нея", коментира Мелемов. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?