71

Избори без избор: Един кандидат за кмет на община Борино

Кметът на община Борино вече е ясен преди да е започнала предизборната кампанията. Кмет на общината до 2027-ма година ще е сегашният Мустафа Караахмед от ДПС. Той е единственият регистриран кандидат в списъците на ОИК.

Запознати с изборните истории в Смолянско коментират, че такъв случай има за първи път при избор на кмет в една от общо 10-те общини в Смолянска област.

Мустафа Караахмед ще бъде трети мандат кмет на родопската община. За първия си мандат той победи на изборите с малко над 50%, а на вторият - с близо 80%.

"Причината да съм единственият кандидат е в работата, която съм свършил. С отношението към хората, понеже не ги деля по партия, етнос и социално положение. Благодаря на всички за признанието и доверието", каза Караахмед.

В две от общо трите села в общината също има по един кандидат. В селата Ягодина и Чала това са настоящите кметове - Митко Сакалев и Снежана Узунова от ДПС. За кметския стол в Буйново ще се състезават трима кандидати.
За общински съветници в община Борино са се регистрирали общо 5 партии- БСП, ДПС, ГЕРБ, Граждани за общината и Заедно за силна община.

От Борино е председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Моллаахмед

Моллаахмед

28.09.2023 | 10:12

Там отдавна е въведен член първи от Живковата конститъция. Така трябва да бъде в цялата страна.

Отговори
0 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?