46

Инж. Зарко Дурев: Разширение няма да реши проблемите по пътя Асеновград-Смолян ВИДЕО

Един от най-активните участници във форум "Развитие" на тема "Родопите - предизвикателства, перспективи и стратегии за растеж" беше предприемачът и строител инж. Зарко Дурев.

Компанията на Дурев е строител на стената на язовир "Пловдивци", както и голф игрището "Лайтхуас", лифтът в Пампорово и редица други проекти както в региона, така и в страната. Пред камерата на "Марица" той разказа за предизвикателствата пред бизнеса в региона и обясни за нуждата от достатъчно добра инфраструктура.

До думите на предприемача "Смолянска област е област на колела", което прави региона един от най-изолираните в страната. Дурев категорично обяснява, че трябва да има допълнителни пътни връзки между населените места. Според предприемачът, разширение на пътя Асеновград-Смолян няма да има нужния ефект върху трафика. Вместо това инж. Дурев смята, че трябва да бъде обособено ново платно от другата страна на реката, така че да може да се обособи еднопосочно движение. 

Освен в строителството, Зарко Дурев е инвестирал и в семеен хотел "Викторио" в Рудозем и от дълги години развива и туристическия бизнес в региона. В този ред на мисли, той говори и за нуждата от още един зимен курорт в областта, както и възможността Родопите да се превърнат в дестинация за голф туризъм. 

Чуйте цялото интервю на Зарко Дурев в прикачения клип.

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата.    

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Михаил Камбарев

Михаил Камбарев

14.07.2022 | 20:45

лъже, че е роден в Смолян, а не в Рудозем. Съвсем го потурчихте този град, язък, толкова свестни хора излезнаха от там

Отговори
0 2
До Михале,ще чакаме михале

До Михале,ще чакаме михале

15.07.2022 | 10:13

Абе Смотан нали обещаваше вашата джендърска партия Кирчо и Кокорчо да асвалтирате пътя Рудозем-Елховец кво стана бе лъжльо.

Отговори
3 0
222

222

14.07.2022 | 12:46

поредният измислен бизнесмен от помаклъка чакаш лапачка от ПП-ките, какво платно и от коя друга страна на реката, това да не ти е строителство на два етажа с тухли.

Отговори
6 7
Свой

Свой

14.07.2022 | 23:11

Ако смяташ , че със средства достатъчни за "строителство на два етажа с тухли", можеш да развиеш регионите в планина като Родопите, си или луд или дрогиран. По ограничения ти начин на мислене, може да се разбере що за човек си и какво си постигнал. Ето, защо този Дурев е там, а ти си драскаш глупости от вкъщи.

Отговори
4 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?