Следвайте ни

Илия, който върна портмоне със 7000 лева, получи дарение от 1500 евро

viber icon

Илия Савов, за който преди месец се разшумя в медиите, след като намери портфейл с над 3000 евро и 1450 лева, 9 дебитни карти и ги върна на собственичката й, получи крупно дарение.

"С мен се свърза Стефка, която е от София, но живее в Канада. Каза, че е трогната от постъпката ми и ми дари 1500 евро, за да си пооправя дома", каза Савов.

Дарителката осъществила контакта с него през Фейсбук, след като прочела за постъпката му.

"Дарението няма да го харча, а ще го заделя за черни дни, когато съм без работа", каза Илия.

Савов намери детска раница, в която било портмонето пълно с пари, по време на автомобилното състезание Smolyan Race 2019, което беше в подкрепа на 24-годишно момче останало неподвижно след катастрофа. Собственичката на парите награди Илия със 100 лв., които той остави в кампанията за неподвижния млад мъж. Десетки смолянчани, които познават от години кръглия сирак, аплодираха постъпката му.

Илия е кръгъл сирак, изкарал детството си в дома за сираци в Широка лъка, за родителите му в акта за раждане пише, че са неизвестни. Сега живее в общинско жилище в Смолян под наем. Прези зимата работи на пистите в Пампорово, а през лятото - на морето.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?