Следвайте ни

Илия, който върна портмоне със 7000 лева, получи дарение от 1500 евро

viber icon

Илия Савов, за който преди месец се разшумя в медиите, след като намери портфейл с над 3000 евро и 1450 лева, 9 дебитни карти и ги върна на собственичката й, получи крупно дарение.

"С мен се свърза Стефка, която е от София, но живее в Канада. Каза, че е трогната от постъпката ми и ми дари 1500 евро, за да си пооправя дома", каза Савов.

Дарителката осъществила контакта с него през Фейсбук, след като прочела за постъпката му.

"Дарението няма да го харча, а ще го заделя за черни дни, когато съм без работа", каза Илия.

Савов намери детска раница, в която било портмонето пълно с пари, по време на автомобилното състезание Smolyan Race 2019, което беше в подкрепа на 24-годишно момче останало неподвижно след катастрофа. Собственичката на парите награди Илия със 100 лв., които той остави в кампанията за неподвижния млад мъж. Десетки смолянчани, които познават от години кръглия сирак, аплодираха постъпката му.

Илия е кръгъл сирак, изкарал детството си в дома за сираци в Широка лъка, за родителите му в акта за раждане пише, че са неизвестни. Сега живее в общинско жилище в Смолян под наем. Прези зимата работи на пистите в Пампорово, а през лятото - на морето.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?