46

Ицо Хазарта пристига в Смолян за благотворителен турнир в помощ на 18-годишния Никола

Организира се благотворителен футболен турнир, с цел да се съберат средства, необходими за рехабилитационното лечение на Никола Хъмчев. Турнирът ще се проведе на 12-ти и 13-ти ноември, от 09 00-17 00 ч., на Многофункционалната спортна площадка (Стария стадион), в Смолян. 

Никола е на 18 години. През 2020 г. той падна от електрически стълб в района над квартал Райково и получи тежки травми.

"Никола е един млад и вдъхновяващ човек, с непоколебим дух и страст към екстремните спортове. За съжаление обаче, става жертва на инцидент, който бележи неговото бъдеще и го оставя неспособен да води пълноценен начин на живот. Въпреки че оцелява след тежката злополука, Никола е прикован към инвалиден стол и има нужда от иновативна рехабилитация, която е доста скъпа. Младежът мечтае някой ден пак да се занимава със спорт и не губи вяра, че ще се изправи на крака, напук на тежката си съдба", казва организаторът на събитието Венцислав Чавдаров. 

В инициативата избраха да се включат и именити българи, сред които добре известният на всички Христо Петров (Ицо Хазарта), който ще поднесе награди на първенците по време на неделната закриваща церемония, както и изгряващата музикална звезда Александър Робов, който избра да се включи и като играч в надпреварата. 

Призив към гражданите на Смолян за участие отправи и Антоан Шотаров, успешен предприемач и горд родопчанин. Семейството му ще направи дарение, като ще удвои цялата събрана сума от такси от всички отбори, които се включат в инициативата.

Почетни гости на събитието ще бъдат кметът на община Смолян, председателят на Общински съвет -  Смолян, областният управител на област Смолян, както и всички народни представители от избирателния район.

За хората, които имат желание да допринесат към каузата финансово, отвъд организираната спортна дейност, данни за дарителската сметка:

Никола Венциславов Хъмчев

IBAN: BG25UNCR7000251409765

Кутии за дарения ще бъдат поставени и на място за присъстващите.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?