Следвайте ни

И в Свиленград си имат къщичка за книги

viber icon
Първата Къщичка за книги бе открита в Свиленград като част от празничната програма за деня на града - 5 октомври. Тя е поставена в парк „Сухата река”, между фонтана и детската площадка. Къщичката е изработена от дърво и украсена с резбовани елементи от дърворезбаря Радко Бъчваров. Книгите са събрани от дарители.
Инициативата е на доброволци, членове на фондация „Изкуството да живеем”, реализирана е със съдействието на библиотеката и общината. Подобни книжни къщички се появиха в България през последните 2-3 години, повлияни от световната инициатива за размяна на книги.
„Къщичката не се заключва. Всеки може да си вземе книга, да почете в парка или вкъщи, сед което да я върне. Ако желаете, можете да вземете за себе си книга от там, но тогава оставете някоя ваша, също така хубава книга в къщичката. Тя е на всички, нека да си я пазим”, каза на откриването Ивалина Недева – експерт в дирекция „Хуманитарни дейности” в общинската администрация и главен организатор на инициативата.
Доброволческото начинание продължава, събират се средства и книги за нови къщички, които ще бъдат поставени на други обществени места за ползване от всички.
Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?