Следвайте ни

Хиляди туристи тръгват към Родопите за Гайдарското надсвирване в Гела 

На откриването се очаква да присъства премиера Стефан Янев

viber icon

За 18-ти път родопското село Гела ще събере хиляди туристи за Гайдарското надсвирване и традиционния Илинденски събор на местните родове, който се провежда на поляните около параклиса „Св. Илия” над селото.

Станалият традиционен вече събор привлича всяка година хиляди хора, дошли да се насладят на изпълненията на гайдарите и от прекрасните гледки на Родопа планина. Кръшни хора, песни и гайдарски мелодии ще огласят Родопите тази събота и неделя. За официалното откриване на гайдарското надсвирване пристига министър-председателят Стефан Янев, съобщиха от областната управа.

Конкурсната програма започва в 11.00 ч. в събота, а вечерта ще е награждаването на лауреатите. Програмата предвижда народно веселие под наслов: „Хорото продължава...” с оркестър „Тракийско настроение ”. В неделя празника продължава със среща на родовете и народно веселие с Виевската фолклорна група.

Организаторите на гайдарското надсвирване призовават туристите и гостите на Гела, да си носят вода, светли шапки, чадъри и подходящо облекло предвид очакваните високи температури. А тези, които са на палатки трябва да бъдат особено внимателни с паленето на огън вечерта.

ПРОГРАМА

31 .07. 2021 г. /събота/

10,30 ч. Откриване на Гайдарското надсвирване

11.00 ч. Конкурсна програма Награждаване на лауреатите

18.00 ч. „Хорото продължава...” с оркестър „Тракийско настроение ”, ръководител Петко Кънев

1. 08. 2021 г. /неделя/ 11,30 ч. Среща на родовете и народно веселие с Виевската фолклорна група, ръководител Емил Узунски

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Широколъчанин

Широколъчанин

30.07.2021 | 18:48

Идете след надсвирването, още по-добре след Илинден и вижте какво представлява районът.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?