Следвайте ни

Гранично родопско село обяви конкурс за свое лого

viber icon

Граничното село Буйново обяви конкурс за лого на селото си. Само на 2 км от границата с Гърция, боринското Буйново се слави с девствена природа, все по-предпочитана от туристите. Някога гранична зона, в селото отварят врати в последните години за туристи къщи за гости, семейни хотелчета, предлагат се и редица маршрути.

"Туризмът започна да се развива при нас, хората търсят такава непокътната природа за качествена почивка, а ние разчитаме на туризма. По тази причина искаме да ни разпознават и с лого. Всяко населено място си има герб, запазен знак, такова лого искаме да има и Буйново", каза председателят на местното читалище "Нов живот - 1956" Влади Божидаров.

От читалището подемат инициативата заедно с кметството. Те канят всички творчески личности излезли от селото, както и външни хора, но задължително ако са запознати с бита, поминъка и релефа на Буйново.

Крайният срок за участие е края на м. септември т.г., а творбите могат да се изпращат в читалището в селото. Комисия ще определи победител, на когото ще бъде връчена символична парична награда и почетен плакет.

"Неговото име ще остане завинаги в историята на селото. В логото трябва да се съдържат символи характерни за Буйново. Не сме определили кои точно, за да дадем свобода на творците, но меандрите на река Буйновска, многото мечки и глухари, дивите животни в нашия край, овчарството, всичко това е част от отличителните черти на Буйново", казва Божидаров.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?