Следвайте ни

Гьоврен събра 2 хил. лева за хора с увреждания

viber icon

С благотворителен концерт и базар в девинското село Гьоврен събраха 2000 лв. за хора с увреждания. Те ще бъдат разпределени на 15 души от с. Гьоврен, гр. Девин, с. Грохотно, гр. Смолян и гр. Търговище. Концертът се проведе в салона на НЧ "Светлина-1948" в с. Гьоврен под наслов "Да бъдем толерантни и добри".

Инициативата се прави за шеста поредна година по случай международния ден на хората в неравностойно положение. На сцената се изявиха над 70 изпълнители, сред които децата от ДГ "Радост" в с. Гьоврен, от ОУ "П.Кр.Яворов", певицата Надя Пашова и гайдарят Емил Чолаков. На сцената бе и групата към Съюза на слепите - гр. Смолян, мъжката фолклорна формация от читалището в Гьоврен и местната танцовата група.

За базара доброволки от селото подготвиха много домашни сладки, детски дрехи, чаши, картички. Бяха дарени торти и лакомства от сладкарниците "Каприз"  и  "Севда" от град Девин. Събраните от базара и концерта средства са 1707 лева, които петчленна комисия разпредели на 15 души с увреждания. Към сумата са прибавени и 300 лв., предоставени  от депутата д-р Даниела Дариткова.

"Специално благодарим на фирмите "Меркез", "Мусан" и минерална вода - Девин, които са съпричастни към нашата добра кауза и ни помагат вече няколко години поред", казаха инициаторите Рамадан Шанов и Исмаил Терзиев. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?