Следвайте ни

Гостенчета от Турция, Италия и Литва посрещаха в Нова махала

Малки гости от три държави – Турция, Италия и Литва, посрещнаха възпитаници на СУ „Кирил и Методий“ в Нова махала. Визитата на учениците от сродни училища в тези страни беше по повод началото на проекта „Корени и гранки“ по програма „Еразъм+“, успешно защитен от учебното заведение.

По стар български обичай на 14 януари участниците в проекта бяха посрещнати в СУ „Кирил и Методий” – координатор и инициатор на проекта, със сладка пита и мед, с прекрасните и неповторими български хора. Успешно започнаха дейностите по проекта – представяне на училищата участници, избиране на лого, представяне на нашите традиции и обичаи, посещения на килимарски цех в Костандово, крепостта Перистера в Пещера, етнографският музей, арт – галерията, стария град и др. в Пловдив.

Непознатите до вчера участници, днес, докосвайки се до нашият бит и култура, до ценностите на българското и европейско общество, до образователната ни система, успяха да изградят трайно приятелство и успешно сътрудничество.

За съжаление времето отминава бързо и днес гостите отново трябва да поемат към своите домове, които ще отворят за учениците и учителите от СУ „Кирил и Методий” в Нова махала в предстоящите срещи по проекта „Еразъм+”, отнасяйки със себе си незабравими спомени, частица българска топлина и дълбоките „корени и гранки” на българските добродетели.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?