49

Голямо ски спускане с носии и знамена събра хиляди на Пампорово СНИМКИ

Хиляди се събраха в Пампорово, а стотици скиори и сноубордисти, пременени в български народни носии, се спуснаха от връх “Снежанка” в Пампорово и почетоха Националния празник 3 март. По време на празничното скиорско шествие от множеството развяваха българските трибагреници под звуците на родопски гайди и тъпани.

Участниците бяха от всички възрасти и създадоха за пореден път на националния празник красива и патриотична атмосфера, която от пистата се пренесе на ски плац „Студенец“.

Събитието се организира в социалните мрежи и се обявява като сплотяваща традиция, любов към планината, преклонение към освободителното дело на нашите предци и красотата на етнографското ни наследство.

По време на спускането ски патрули се грижеха за подреждането и безопасността на многобройните участници по зелената писта номер 6.

Шествието спря на плаца „Студенец“, където с почит слуша и пя българския химн. След това се извиха големи хора под звуците на народни песни.

Оцени новината

Оцени новината
4.2/5 от 6 оценки
4.2/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
rtrty

rtrty

03.03.2024 | 16:11

Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт:----- https://shout.to/keto

Отговори
0 1
Да пукнат от яд Киро продажното,Ники(пътешественика)Денков и Асен Кок’

Да пукнат от яд Киро продажното,Ники(пътешественика)Денков и Асен Кок’

03.03.2024 | 15:25

Кок’орчов,Тагаренко!Нека,да видят,че българите си тачим националния празник,а мръсни продажни соросоиди като тях имат само една съдба-да бъдат изритани,наказани,презряни и забравени!Сорос да го д’уха!При светия дух,ай и с попътен вятър!

Отговори
3 3
Прост народ

Прост народ

03.03.2024 | 15:53

Слаба държава.

Отговори
4 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?