Следвайте ни

Голяма драма! Без дом и поминък остана семейство в родопско село

Кметът на селото започва дарителска кампания

viber icon

Пожар унищожи цялото имущество на семейство Стойчеви в банското село Вълчан дол. Изгорели са напълно къща, три селскостопански сгради и теле.

Пламъците подпалили около 5 часа сутринта първо плевня, след което се прехвърлили на други три селскостопански постройки и подпалили къщата.

Унищожена е цялата къща, заедно с покъщнината и три селскостопански постройки, с обща площ около 468 кв. м, около 280 кв. м покривна конструкция, едно теле, един тон фураж, около 30 куб. м дърва за огрев и домашно имущество, съобщиха от полицията. 

"Имотът е на Христо и Ивет Стойчеви, които след пожара са останали само с дрехите на гърба си. Има къде да се настанят временно", каза кметът на Вълчан Дол Едита Текьова. Кметицата започна дарителска кампания за събиране на средства за възстановяване на къщата и подпомагане на семейството преди зимата.

"Ще събираме пари и пакетирани храни, след като съгласувам със семейството и общината ще обявим как ще се събират даренията", уточни Текьова.
"Пожарът е тръгнал от плевнята, не е ясна причината, имаме подозрение, че може да е от късо съединение, тъй като е имало електричество в сградата, но следствието трябва да изясни това", каза шефът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Смолян Симеон Цървуланов. 
 

Огнеборците спасили четири сгради в непосредствена близост до горящия имот, около 80 дка смесена гора и 12 животни. В гасенето са участвали 20 жители на селото и четирима служители на ДГС - с. Славейно, екипи на пожарната от Баните и Смолян. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?