Следвайте ни

Големи сърца! Спасиха примата на родопските зевзеци

viber icon

Два благотворителни концерта един след друг събраха 13 370 лева за операция на става на примата на родопските зевзеци.

"Изцяло ще стигнат за операцията, а и за рехабилитацията. Безкрайно съм благодарна за подкрепата", каза Веселина Бабаджанкова.

Тя напълни два пъти за по два часа голямата зала на Родопския драматичен театър "Николай Хайтов" снощи. Предварително бе предвиден само един концерт, но заради големия интерес имаше два, с препълнени зали.

"В последните дни аз лично много си мисля какво е любовта. Нямам дефиниция. Мисля, че това са 650 човека събрани в тази зала. И лично, в моите представи, любовта е честност, искреност, това което даваме, и това което ни се връща. Тази вечер любовта е в размер 1.50 м и носи името Веса Бабаджанкова", каза водещата и режисьор на събитието, писателката Мона Чобан. 

Веселина се преобрази в десетки роли, раздаде се изцяло, показвайки и дарбата си да пее от руски частушки до родопски песни. С нея на сцената водещ бе Иван Динев - Устата. В благотворителния концерт участваха още Росица Пейчева с нейна ученичка, Нелина, Валя Балканска и Петър Янев, трио „Шемет“, трио „Родопски извор“, Юлия Кичукова с нейния внук, Димитър Керемедчиев, Фидан Меров, Десислава Минчева - Тодорова, Иван Пичуров, Севда Симеонова, клуб "Хоро".

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?