Следвайте ни

Главният прокурор дойде на рутинна проверка в Смолян

viber icon

Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе работно съвещание с прокурорите от Окръжна и Районна прокуратура-Смолян и със следователи от Следствения отдел. Срещата е в рамките на работните посещения на главния прокурор в петте апелативни района в страната, посочват от прокуратурата. 

В хода на разговорите с магистратите и административното ръководство бяха обсъдени приоритетите на прокуратурата през настоящата година, ангажиментите по противодействие на конвенционалната престъпност, утвърждаване на върховенството на закона и отстояване на независимостта на прокуратурата като част от съдебната власт. Акцент бе поставен и върху необходимостта от активни действия за недопускане нарушения на изборните права на гражданите, с оглед предстоящите избори за Народно събрание на 11 юли 2021 г., съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение, след като от "Марица" научихме от свои източници за визитата.

Главният прокурор се запозна на място и с условията на работа на магистратите и съдебните служители в Смолян.

 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?