Следвайте ни

ГЕРБ и партията на Цветанов влизат в кметска битка

viber icon

След номинацията на ГЕРБ, кандидат за изборите за кмет на община Баните регистрира партията на Цветан Цветанов - "Републиканци за България" . Така доскорошни съмишленици влизат в местната битка за кметския пост.

Извънредните избори за кмет на община Баните са насрочени за 28 февруари. До тях се стигна, след като кметът на общината Милен Белчев почина в края на ноември миналата година след тежка битка с Ковид -19. 
ГЕРБ издигна за кандидат за поста синът на покойния кмет Павлин Белчев Той е на 38 години, магистър е по „Международни отношения“ към СУ „Св. Климент Охридски“, по „Право“ към ЮЗУ „Неофит Рилски” и по „Икономика“ към ВСУ „Черноризец Храбър“. Специализирал е „Международно право и международни отношения“ в Австрия и Гърция.

От 2008 г. работи в Министерство на земеделието, храните и горите, като последователно дейността му е била свързана с европейска интеграция и международни отношения, Световната търговска организация, проекти за популяризиране на български храни в ЕС и трети страни, регистриране на български храни със защитени наименования на ниво ЕС, участие в изготвяне на нормативни актове на национално и европейско ниво.

Партията на Цветанов издигна юристката Диана Фиданова. Тя е дъщеря на Велин Фиданов, който загина в автомобилна катастрофа през юли 2017 г. и бе общински съветник и кандидат за кмет.
Самата Фиданова на изборите през октомври 2019 г. бе кандидат за кмет от АБВ и достигна до балотаж срещу Милен Белчев. На първия тур тя спечели 29,80% срещу 36,61% за Белчев. На втория тур кандидатът на ГЕРБ победи Фиданова с 63.10 % от избирателите.
Днес в 17 часа изтича срокът за регистрации за кмет на община Баните, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

Междувременно стана ясно, че 15 от членовете на СИК и ОИК в община Баните са пожелали да бъдат ваксинирани срещу Ковид - 19. "На членовете на СИК, които ще бъдат в пряк контакт с избирателите, им се предложи възможност за ваксиниране. До момента са изявили желание 15 души - членове на СИК и ОИК, така че по най-бързия начин ще предприемем действия за поставяне на първа доза, за да може до 28 февруари лицата да имат изграден имунитет", каза областният управител на Смолян Недялко Славов.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Велко

Велко

02.02.2021 | 22:34

Не знам какво си мисли Цветанов. В продължение на 10 години си неотлъчно до Бойко Борисов, а сега изведнъж се правиш на опозиция. Никой не е толкова глупав, за да гласува за него. Цветанов е марионетка на американците. От посолството му дръпват конците и той веднага скача срещу руснаците – ту за Навални, ту за Турски поток. Така гласове не се печелят. Цветанов още не е дал смислено обяснение за апартаментите си. Първо да каже как човек с държавна работа се е сдобил с толкова имоти и чак тогава да се кандидатира за каквото и да било.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай