Следвайте ни

Геолози казват днес как да се укрепи скалата в Дряново

viber icon

Днес се очаква да се произнесе екипът от геолог, проектант и строител какво трябва да се направи, за да се укрепи и обезопаси 50-тонната скала, която опасно надвисна над къща и хотел в село Дряново, община Лъки.

Седми ден страховитата скална маса държи в напрежение собствениците на къща за гости, хотел и обитателите на две къщи в пловдивското село Дряново. В резултат на валежите са изникнали пукнатини, а в понеделник едва не се е стигнало до фатална трагедия.

Всички са евакуирани, а районът е отцепен от полиция. Собствениците не могат да влизат вътре поради опасност скалата да се отцепи и рухне върху къщите. 

Днес се очаква да бъде свикана постоянно действащата Областна комисия за бедствия и аварии, за да се даде много бързо становище, което ще се изпрати в София, за осигуряване на необходимите средства за укрепване на срутището.

Динамика на скалните маси, най-вероятно заради обилните валежи. Това предположи като причина за срутището главен инспектор Димитър Бришимов от пловдивската пожарна пред "Марица". По думите му, как ще се действа, ще се реши, след като има становище на специалистите, но към този момент вариант на обрушване е опасен и се изключва. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Тито

Тито

18.01.2021 | 15:03

7 ми ден??? Що за журналистика е това, няма ли кой да ги спре.. .

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай