Следвайте ни

Гайдарската асоциация на Петър Янев дари лаптоп и таблети на социално слаби деца

viber icon

Българска национална гайдарска асоциация, чийто представител е гайдарят на Валя Балканска Петър Янев дариха тази седмица на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" в Смолян лаптоп и три таблета за деца, които са в затруднено положение да изпълняват онлайн обучението, поради липса на техника, съобщи

Петя Пампорова, директор на РД „Социално подпомагане“- Смолян. В началото на септември т.г. от асоциацията дариха 10 чифта маратонки, които се раздадоха в двете детски градини в кв Устово и кв. Смолян, до двата ромски квартала. 

"В момента лаптопа и двата таблета сме ги дали на деца в Смолян, днес ще дадем и третия таблет. Даваме ги на деца, които сме сигурни, че ще ги ползват, няма да се продадат. Направихме децата щастливи. Трите таблета ги даваме на първокласници, а лаптопът на девойка от гимназия. Тя каза, че сме като дядо Коледа, всички са много щастливи.

Асоциацията не искаше да се афишира дарението, но трябва да умеем да благодарим, особено когато сме видели щастливи детски очи", каза Пампорова. Стойността общо на даренията на асоциацията от септември и сега е 920 лв. 

През май т.г. асоциацията раздаде дарения от храни, предпазни средства и дезинфектанти на 550 души от 7 смолянски села, чрез кметовете им. Помощта тогава се осъществи по инициатива на асоциацията и с финансовата подкрепа от Фонд "Обединени срещу COVD-19“, иницииран от Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолство на САЩ в България и Американска търговска камара в България.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?