Следвайте ни

Гайдарската асоциация дарява храна в 7 смолянски села

viber icon

Българската национална гайдарска асоциация  раздава лично  дарение от храни, предпазни средства и дезинфектанти  на 550 души от седем смолянски села.  Продуктите от първа необходимост получават нуждаещи се хора от  Широка Лъка, Левочево, Бостина, Писаница, Хасовица, Соколовци и Кутела. Решихме, че е най-добре кметовете на населени места да преценят кои хора да подпомогнем, защото те познават техните нужди и затруднения , посочи зам.-председателят на Гайдарската асоциация Теодора Игнатова, която е почетен консул на България в Конго.

Помощта във връзка с пандемията от Covid-19   е  със съдействието и инициативата  на Българската национална гайдарска асоциация‘‘ и с финансовата подкрепа от Фонд "Обединени срещу COVD-19“, иницииран от Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолство на САЩ в България и Американска търговска камара в България.

Хранителните продукти раздаваха лично известният гайдар и председател на Националната гайдарска асоциация Петър Янев и   Теодора Игнатова  със съдействието на кметовете на населените места  и директорът на РД „Социално подпомагане“ Петя Пампорова.

Хората благодариха на Гайдарската асоциация за дарението, което им е изключително необходимо в тази трудна за тях ситуация, съобщиха от управата на Смолян.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?