Следвайте ни

Гайдарят на Валя Балканска е кандидат за общински съветник

viber icon

Прочулият се от тандема с Валя Балканска гайдар Петър Янев е кандидат за общински съветник в листата на ГЕРБ в Смолян от гражданската квота. Гайдарят бе кандидат за общински съветник и на предишните местни избори, но след това се отказа. По съдбовно съвпадение сега той има съименник в същата кандидатска листа. Д-р Петър Янев също е от гражданската квота. Специалист е по очни болести и четири години е специализирал в УМБАЛ "Царица Йоанна-ИСУЛ"- София. Над 6 години е ординатор в очното отделение на МБАЛ-Смолян. Има и кабинети по очни болести в Смолян и Златоград.

И двамата Петьовци имат по две деца.  Гайдарят и докторът ще мерят сили за доверието на смолянчани с още над 200 кандидати за съветници в листите, сред които е и "баш хайдутинът" на района, председателят на сдружение "Родопски хайдути" Манол Ружинов. Той е водач на листата на ВМРО Българско национално движение. И е основен инициатор за възстановки на героични и паметни събития за Родопите.

Доста по-прозаичн​о ​е амплоато на кандидатите за кметове на областния град. Нова политическа фигура е единствената жена от 7-те кандидати - хидроинженерът Румяна Фиданова от ДПС, съпруга на бившия областен управител д-р Петър Фиданов. Бивши служители на МВР са основни противници на изборите - досегашният кмет Николай Мелемов и Кирил Хаджихристев от коалиция Новото време. Конкуренти са им бившият депутат от АБВ Петър Кадиев и трима бизнесмени - търговецът Стефан Сабрутев от БСП, строителният предприемач Валентин Гърбелов от ВМРО, който е зам. областен управител, и независимият кандидат Мирослав Фисински, с две таксиметрови фирми.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?