2374

EVN  са инвестирали почти 10 млн. лева в ел. мрежата в Смолянско

9.8 млн. лева е инвестицията предвидена от EVN тази година в Смолянска област, съобщи на среща с областният управител на Смолян Стефан Сабрутев регионалният мениджър на EVN Александър Сипек. Заедно с Калина Трифонова-зам.-председател на дружеството те проведоха среща с областния управител за готовността на дружеството преди зимния сезон.

Сипек посочи, че от вложените 2 млрд. лв. инвестиции от EVN в инфраструктура и услуги в страната, близо 136 млн.лв. са в развитието на мрежата и повишаване сигурността на захранването в област Смолян. Дружеството разполага с подготвен автомобилен парк за зимни условия от 392 високопроходими автомобили, 9 моторни шейни, 2 АТВ и 9 UTV, оборудвани с вериги и специализирана верижна машина. Към 31 септември всички съоръжения са инспектирани, като констатираните дефекти при инспекцията са отстранени. Подменени са 4 200 стълбове, 150 км проводници, 7400 изолатори за СрН, 320 разединители и прекъсвачи СрН, 4300 са санираните и почистени фундаменти. Разписани са и правила за действие в кризисни ситуации, отчетоха от ръководството на дружеството.

„Действително полагаме усилия, за да извлечем най-доброто от възможностите, с които ние разполагаме. Смятам, че в региона винаги сме успявали да вложим средствата по най-добрия начин“, каза Сипек. Той добави, че с функционирането на новите КЕЦ-ове значително е подобрена комуникацията с общинските кметове и отговорните институции по време на кризисни ситуации.

Сабрутев заяви, че от страна на  областната управа могат да разчитат на пълно съдействие, така че с общи усилия да се решават проблемите на жителите на региона.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ен ви ен

Ен ви ен

09.12.2022 | 12:53

инвестиции на гърба на хората и за сметка на таксите за присъединяване :)

Отговори
0 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?