Следвайте ни

Ентусиасти играят пейнтбол на рудника в Цар Асен

Новините от Пазарджик и региона

viber icon
Дора ЦВЕТКОВА, "Пазарджишка Марица"

Не къде да е, а на изоставения рудник край Цар Асен ще бъде коледният турнир по пейнтбол, организиран от пазарджишкия клуб "Пейнтхаус". Събитието е обявено във Фейсбук и очаква мераклиите да се впуснат в нестандартното приключение да се тагнат. Владислав Царков, който е един от организаторите, обаче предупреждава, че в този случай става дума за игри за напреднали. 

Не за първи път правим турнири на това място, но то е опасно, казва Царков. Не слизаме в рудника, ползваме изоставените сгради на бившето минно управление. Местните са го разградили, цели панели са сваляни, за да се вземе арматурата, възможно е нещо да падне. Така че този път набираме отбори от хора с повече опит. 

Владислав уверява, че въпреки рисковете, адреналинът никога не е в повече. Клуб "Пейнтхаус" разполага всичко на всичко с три що годе подходящи терена за игри, един от които е минната база. Другият е между Церово и Мухово. Малък квартал насред нищото с пет къщи, изоставени от десетилетия и полуразрушени. Там също не се допускат начинаещи, защото има опасност някой да слезе скоропостижно в мазето през новообразувал се отвор в дюшемето. Теренът обаче наскоро е купен от инвеститор, който смята да строи, така че вероятно игрите ще бъдат прекратени. Най-благоприятното място е поделението край Капитан Димитриево. Макар също да е изоставено и да се руши, все още е достатъчно безопасно, за да може да се впускат в авантюрата и тимове от начинаещи. 

А пейнтболът си е истинска авантюра. Царков разказва, че много често фирми го ползват като атрактивен сценарий за тиймбилдинг, тогава в битките влизат цели колективи. На практика може да се играе от 10-годишни до хора над 60-те, стига да са здрави и да им държат краката на тичане. Такива дружески състезания са правени и на рудника в Цар Асен. Най-шарената група се събрала преди няколко месеца, когато в Пазарджишко пристигнали студенти от Стара Загора, родени в цял свят - Афганистан, Пакистан, Мароко - на всякакви възрасти и с всякакви цветове на кожата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?